artikel-sport-en-spel1

SPORTKLASBEGELEIDING

V eel scholen en scholieren besteden beleven veel plezier aan sport. Er wordt dan ook steeds meer aandacht op school aan sport geschonken. Soms zelf door extra sportklassen op te richten.

Het doel van sportklassen is om een sportieve instelling te bevorderen. Niet alleen vanwege sportprestaties, maar ook voor de ontwikkeling van een goede toekomst. Vaardigheden als organiseren, samenwerken, hulpverlenen en je inzetten voor een goede (team)prestatie zijn niet alleen nodig in de sport, maar ook bij het leren en in het toekomstig bedrijfsleven van jonge mensen.

Kinderen leren technieken van outdoortraining, oriëntatie, survival en klimmen.

Sportklassen bij Adventure Vlaardingen zijn uitermate geschikt om deze doelstellingen vorm te geven. Kinderen leren technieken van outdoortraining, oriëntatie, survival en klimmen. We werken aan de thema’s samenwerking en communicatie, leiderschap, vertrouwen, houding en teamspirit.

Jonge mensen leren spelenderwijs het beste uit zichzelf en hun team te halen, angsten te overwinnen, om te gaan met stress en met onzekerheden.
Gedurende leuke opdrachten leren ze dat ze in een team met de juiste samenwerking en communicatie, en met vertrouwen in zichzelf, elk doel kunnen bereiken. Ze leren daarbij hun vaardigheden, mogelijkheden en hulpbronnen effectief in te zetten.